Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

İradenizi güçlendirecek 7 yöntem

Güçlü bir iardeye sahip olursak bize neler kazandırır? Peki irademizi nasıl güçlendiririz?
İradenizi güçlendirecek 7 yöntem

Araştırmacıların kafasını kurcalayan ve çözümü aranan bir sorudur. Birçok test sayesinde, iradenin bir kas olduğunu düşünebiliriz. Aşırı yorgun olunca, irade düşebilir. Peki güçlendirmenin yöntemi var mı? Örneğin, yemek yemek olabilir/p>

Doğru uygulama ile irade geliştirilebilir. Kısa vadede zor olan bu uygulama için, bazı şeylere hayır demek gerekiyor. Hedefleri kovalamak gerekiyor.

1. Meditasyon ile 10 Dakika
Meditasyona odaklanmak ve beyne karşı bazı dürtülere dur demek için günde 10 dakika meditasyon yapmak gerekiyor. Günlük 10 dakika uğraşmak, 2-3 gün sonra sizde farklılık gösterecektir. Enerjinizin arttığını göreceksiniz.

2. Duruşunuzu belirleme
Duruşun çeşitli yöntemleri vardır. Dik oturmanın faydaları tartışılmaz. Azim göstererek çoğu zaman dik durabilmek, iradenizi daha fazla kontrol edebileceğinizi göstermektedir. Kasınızı da kontrol etmiş olursunuz.

3.Gıda günlüğü tutun
Yediklerinizi not almayı unutmayınız. Çoğu zaman yediklerimizi hatırlamayız bile. Yediklerinizi not alma yöntemi, kendi günlük iradenizi kontrol edebilmenizi sağlayacaktır. Son yıllarda, çeşitli applicationlar sayesinde akıllı telefonlarda gıda kontrolü yapabilenler vardır. Sadece 2 hafta boyunca günlük beslenmenizi not almanız, temponuzu kontrol etme iradenizi arttıracaktır.

4.Beden dili Yöntemleri
Duruş aynı metodoloji içerisine girmektedir. İradesini geliştirenlerin, beden diline çok hakim olduğu bilinmektedir. Beyninizin baskın olarak çalıştığı elinizi kullanmanız bile size irade anlamında olumlu etki edecektir.

5. Doğru Konuşma 
Doğru konuşma demek, zorla düzgün konuşmaya çalışmak demek değildir. Doğal olabilmek, sizi diğer insanlardan ayırt edecek ve iradenizi daha yüksek kullanmanızı sağlayacaktır. Küfür yerine kullanılabilen kelimeler bile artı avantaj sağlayacaktır.

Günlük değişik kelimelerle konuşmaya çalışmanız bile size bir level atlatacaktır.

6. Kreatif ortam oluşturma
Lise günlerini herkes hatırlar. Sıradanlığa kapılmış binlerce öğrenci. Aralarından sıyrılabilen sadece yaratıcı ortamlar oluşturup geleceğini planlayanlar olmuştur. Kendinizi ispatlamak istiyorsanız, gerekli gereksiz her yerde konuşacağınıza, doğru fikirlerle insanları arkanızdan sürükleyebilirsiniz. Bu sizin sosyal iradenizi yükseltecektir.

7.Harcama Politikası
İrade egzersizinin en temel unsuru aslında harcama kısmıdır. Paranızı arttırdıktan sonra kendinize son bir bütçe taslağı yaparsınız. Bütçe uygulamaları da gelişen teknoloji ile size yardımcı olacaktır.

SONUÇ
Vücuttaki tüm kaslar gibi, irade doğru uygulama ile güçlendirilebilir. Eğer kendini kontrol, odak ve azim güçlendirmek için 7 pratik ve etkili yollarını bulacaksınız.
Bir maraton için eğitim gibi irade kas eğitim düşünün. İlk eğitim çalıştırma tam 26 kilometre ya da hatta yakın olmaz. Günlük denemelerinizle daha mutlu olarak, iradenizi test etme şansı bulacaksınız

SON BLOGLAR