Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

MEB'den onaylı Bilgisayar İşletmeni sertifikası nasıl alınır?

Bu yazımda "MEB'den onaylı Bilgisayar İşletmeni sertifikası nasıl alınır?" sorusuna detaylı olarak yanıt aramaya çalışacağım. Umarım sizler için de faydalı olur...
MEB'den onaylı Bilgisayar İşletmeni sertifikası nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı sertifikaları Türkiye'de en geçerli sertifika türüdür. Danışmanlık merkezlerinden ya da derneklerden alınan sertifikaların resmi olarak bir geçerliliğinin olmadığı Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatları incelendiğinde rahatlıkla görülebilir. Bu sebeple öncelikle alacağınız sertifikanın MEB onaylı olmasına dikkat etmenizi öneririm.

Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası Nedir?
MEB tarafından uygun görülen müfredat çerçevesinde 3Bilgi Eğitim Kurumları gibi özel Bilgisayar kurslarında Bilgisayar İşletmenlik Eğitimi verilmektedir. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan öğrenciler 160 saatlik Bilgisayar İşletmenlik sertifikası almaya hak kazanır. Bu sertifika KPSS atamalarında, görevde yükselmede istenmektedir. Özellikle kamu kurumları tarafından istenilen bu sertifika ile özel sektörde de Bilgisayar kullanabildiğinizi ispatlayabileceğiniz resmi bir belgedir.

Bilgisayar İşletmenlik Sınavı nasıl yapılıyor?
Sınav kayıt yaptırdığınız özel kursun bağlı bulunduğu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Örneğin 3Bilgi, Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlıdır ve Çankaya İlçe MEM'in sınav takvimine göre sınavlar yapılmaktadır. (2016 takvimi için tıklayınız) Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşaması test sınavıdır. Test sınavında 120 soru sorulmaktadır. Sınav 4 şıklıdır ve yanlışlar doğruları götürmez. Geçme notu ise 45 puandır. Test sınavı Çankaya MEM'in belirlediği bir okulda yapılmaktadır. (Çankaya bölgesinde genelde Sezenler Caddesinde bulunan Atatürk Lisesi'nde yapılmaktadır.) İkinci aşama ise uygulama sınavıdır. Test sınavından 45 ve üzeri puan alan öğrenciler uygulama sınavına girmeye hak kazanırlar. Uygulama sınavından da 45 ve üstü puan alan adayların sertifikaları kayıtlı oldukları özel kurs tarafından bir hafta içerisinde hazırlanır.

 

SON BLOGLAR