Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

12-18 yaş aile eğitimi zorunlu oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yurt ve sevgi evlerinde 936 saatlik sertifika alarak çalışanlardan 12-18 yaş aile eğitimi sertifikası da isteniyor.
12-18 yaş aile eğitimi zorunlu oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yurt ve sevgi evlerinde çalışabilmek için 936 saatlik 3. seviye Çocuk Bakım Elemanı sertifikası isteniyordu. 13.02.2017 tarihli il müdürlüklerine gönderilen yazıya göre halihazırda kurumda 936 saatlik sertifikası ile çalışanlardan ve yeni iş başı yapacaklardan 12-18 yaş aile eğitimi sertifikası da isteniyor.

"İlgili il müdürlüklerine gönderilen yazıda Çocuk Bakım Elemanı eğitim sertifikası ile 12 yaş üzeri çocuklar ile ilgili hizmet alanlarında görevlendirilecek bakım personeli için buna ek olarak 12-18 yaş aile eğitimi sertifikası şartı aranır. Fiilen çalışan kişilerin "12-18 yaş aile eğitimi" sertifikası alması gerekmektedir. "

Aşağıdaki alanlardan mezun olanlardan bu sertifika istenmemektedir.

1- Sağlık Meslek Lisesinin Hemşirelik veya Acil Tıp Teknisyenliği bölümü mezunu ile bu bölümlerin lisans/ön lisans mezunu
2- Kız meslek lisesinin "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Aile ve Tüketici Bölümünün, Ev ve Kurum Hizmetleri veya Sosyal Destek Hizmetleri bölümü ve dengi lisans / ön lisans bölümü
3- Sosyal Hizmet ön lisans mezunu

Yukarıdaki okullardan hergangi birinden mezun olmadınız ve kurumda çalışıyor ya da çalışmak istiyorsanız 936 saatlik Çocuk Bakım elemanı sertifikasının yanında 70 saatlik 12-18 yaş aile eğitimi sertifikasını da almanız gerekmektedir. 

0312 232 11 12 numaralı telefonumuzu arayarak bu sertifikayı siz de alabilir konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İlgili yazı:

12-18 yas aile eğitimi

SON HABERLER