Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Konuşan elleriniz olsun ister misiniz?

İşaret Dili öğrenerek hayatınızda fark yaratabilirsiniz. Ülkemizde yaşayan yaklaşık 3 Milyon işitme engelli birey ile iletişim kurabilir ve engelleri ellerinizin dili ile aşabilirsiniz.
Konuşan elleriniz olsun ister misiniz?

Konuşmak sadece ses çıkarmak anlamına gelmez. İnsanlar ile iletişim kurmak için de çoğu zaman sesler yeterli olmaz. Bunun en güzel ispatı da işaret dilidir. İşaret dili, işitme engelli ya da konuşma engeli olan kişilerin birbirleri ve çevresi ile iletişim kurmasını sağlayan bir dildir. El hareketleri, yüz mimikleri ve bedeni kullanarak oluşturulan, kelimesiz, sessiz, tamamen görsele dayanan bir dildir. İşaret dillerinin de kendine özgü bir gramer yapısı vardır. Dil gelişimi nasıl ki sözlü dillerde 7 yaşından önce öğrenilmesi gerekirse, işitme engelli bir çocuğunda işaret dilini 7 yaşından önce öğrenmesi gerekir. Dil kavramı gelişmediği zaman düşünce yetisi de gelişemez. Böylece ileriki yaşlarda işaret dilini öğrenmesi de zorlaşır. Kendini sadece işaret dili ile ifade edebilen bir birey, kendisini anlamayan kişilerin yanında son derece zorlanır. Bu yüzden toplumdan olabildiğince kendini geri çeker. Eğitim ve hizmet sektöründe görev yapan, kamu kuruluşlarında çalışan, halkla ilişkiler alanında hizmet eden kişilerin işaret dilini öğrenmesi gerekir. İşaret dili kursu Ankara şehrinde yaşayan tüm duyarlı vatandaşların katılabileceği bir kurstur. Kurs ile ilgili detaylı bilgiyi 0312 232 11 12 numaralı telefonumuzu arayarak alabilirsiniz.

İşaret dili kursu ile Türk İşaret Dilinde yer alan kelimeler öğrenilir. İşaret dilinin grameri ve cümle yapısı kavranır. Böylelikle işitme engelliler ile akıcı bir şekilde konuşmak mümkün olur. Her dilin kendine özgü bir alfabesi vardır. İşaret dilinin alfabesi de parmak alfabesidir. Parmak alfabesini öğrenmeden işaret dilini konuşmak mümkün olmaz. İşaret dili kursu Ankara ilinde eğitime katılan kursiyerlerin, kurs sonunda işaret dilini anlamasını ve konuşmasını amaçlar. Kursiyerlerin parmak alfabesini kullanmaları, kullanılan işaretleri ve kavramları anlayabilmeleri sağlanır. İşaret dili derslerinde basitten zora doğru ritmik bir sıra izlenir. Derslerde günlük hayatta en çok ihtiyaç duyulan kelimeler ilk önce öğrenilir. İhtiyaçlar, karşılaşılan zorluklar, kavramlar sırası ile işaret dili ile gösterilir. Bir süre sonra ellerinizin konuştuğunu hissedersiniz. İşaret dili kursu sonunda mimiklerinizi ve parmaklarınızı kullanarak cümleler kurabilir, işitme engelli kişiler ile diyalog kurabilirsiniz. İşitme engelli bir kişi ile karşılaştığınızda ellerinizin fısıltılarını işittiğini hissedersiniz.

İşaret dili kolay bir dil olmakla birlikte tamamen görsele dayandığı için kitaptan ya da uzaktan eğitim ile öğrenmek mümkün değildir. Eğitimlerin birebir ve yüz yüze olması gerekir. İşaret dili kursu Ankara içerisinde yaşayan, işaret dilini öğrenmeye duyarlı bireylerin 2 aylık eğitim ile işaret dilini öğrenmelerini sağlamaktadır. İşaret dilini öğrenen bireylerin artması ile işitme engelliler hastanelerde dertlerini daha kolay anlatabilir hale gelecek, mahkemelerde haklarını savunabilecektir.

İşaret Dili bilenler nerelerde çalışabilir?

SON HABERLER