Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Bilgisayar Kursu ve Bilgisayar Soruları

Bilgisayar Kursu alan öğrencilerin aklına takılan bir diğer soru ise Bilgisayar Sınav sorularıdır.
Bilgisayar Kursu ve Bilgisayar Soruları

Bilgisayar Kursu sınav soruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmaktadır. Sınav Sorularınız 3bilgi.com üzerinden indirebilirsiniz. Bilgisayar Kursu sınavı toplamda 120 sorudan oluşmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ilgili kurs müfredatında MS office 2003 ve Windows XP eğitimi verildiğinden yine sınavda da belirttiğimiz alanlardan sorular çıkmaktadır

120 soru için toplamda 120 dakika sınav süresi verilmektedir. Sınavda başarı puanı 45 puandır. 45 puan ve üzeri puan alan öğrenciler sınavda başarılı olarak kabul edilir. Sınav test usulü olup şıklıdır ve yanlış sorular doğru soruları götürmemektedir. Bu açıdan bakıldığında sınav oldukça basit bir sınavdır.

Test sınavı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği okullarda yapılmaktadır. Sınava katılabilmeniz için adına çıkarılan sınav giriş belgenizi kayıtlı olduğunuz kurs merkezinden almanız gerekmektedir. Sınav giriş kartınızı ve kimliğinizi sınavda mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. 

Sınav sonuçları aynı gün açıklanmaktadır. Sınav sonuçlarınızı kayıtlı olduğunuz kurs merkezini arayarak ya da yine kursun web sitesinden öğrenebilirsiniz.  

SON HABERLER