Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Danıştay 30 Zabıt Katibi alıyor

T.C. Danıştay Başkanlığı 2015 yılı Haziran ayı itibari ile 30 Zabıt Katibi alacağını resmi internet sitesinden duyurdu. Sınav başvuruları elektronik ortamda alınacak ve şahsen müracatlar kabul edilmeyecek. Başvurular Başvurular 01/06/2015-06/06/2015 tarihleri arasında yapılacak.
Danıştay 30 Zabıt Katibi alıyor

T.C. Danıştay Başkanlığı 2015 yılı Haziran ayı itibari ile 30 Zabıt Katibi alacağını resmi internet sitesinden duyurdu. Sınav başvuruları elektronik ortamda alınacak ve şahsen müracatlar kabul edilmeyecek. Başvurular Başvurular 01/06/2015-06/06/2015 tarihleri arasında yapılacak.

İŞTE İLANIN TAM METNİ

I- BAŞVURULARIN TARİHLERİ VE ŞEKLİ

Başvurular 01/06/2015-06/06/2015 tarihleri arasında Danıştay Başkanlığı’nın internet sitesi olanhttp://www.danistay.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak ve son gün saat 24:00’ da sona erecektir. İlan tarihinden itibaren başvuru süresinin bitimine kadar adayların http://www.basvuru.danistay.gov.tr adresinden sisteme kayıt olarak kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekmekte olup, oluşturulan bu hesabı kullanarak başvuru süreleri içerisinde başvurular gerçekleştirilecektir.

Şahsen yapılan başvurular ile posta veya kargo yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

II- ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER
A) GENEL ŞARTLAR
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
31/12/2015 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,
2014-KPSS lisans ve 2014-KPSS ortaöğretim/önlisans sonuçlarına göre (lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94) puan türünden Zabıt Kâtipliği için en az 70, Şoför ve Hizmetli kadroları için en az 60 puan almış olmak.

B) ÖZEL ŞARTLAR
ZABIT KÂTİBİ KADROSUNA BAŞVURU ŞARTLARI
a-) Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak,
b-) Diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,
c-) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, en son başvuru tarihi itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak,
ç-) Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş
hesabı yapılmadan üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek.

Uygulama sınavı;
Uygulama sınavına alınacak adayların hangi gün, saat ve yerde sınava alınacağıhttp://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecektir.
Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada en az doksan kelime yazılması şarttır. (Vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınavına alınmayacaklardır.)

Sözlü sınavı;
Uygulama sınavında başarılı olan adaylar için sözlü sınavın hangi gün, saat ve yerde yapılacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecektir.

Nihai başarı listesi;
Nihai başarı listesi; sözlü sınavında başarılı olanların, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin “Değerlendirme” başlıklı 13 üncü maddesi uyarınca merkezi sınav puanının %40’ı, uygulama sınav puanının %40’ı ve sözlü sınav puanının %20’si alınmak suretiyle yapılacak hesaplama sonucuna göre belirlenecektir.
Yapılacak bu değerlendirme sonucu, en yüksek puandan başlayarak yapılacak sıralamaya göre ilan edilen kadro sayısı kadar aday, aynı sayıda yedek aday, http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Sonuçların yayınlanma tarihi aynı zamanda tebligat tarihi olarak kabul edilecek olup, göreve başlatılacaklara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
 

SON HABERLER