Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Bilgisayar Virüsü Nedir?

Bilgisayarlara zarar verme amacıyla yazılmış olan yazılımlara verilen isimdir.
Bilgisayar Virüsü Nedir?

Bilgisayarlara zarar verme amacıyla yazılmış olan yazılımlara verilen isimdir. Genel olarak programcılıkla uğraşan, programlama yapmayı bilen kişiler tarafından hazırlanan virüslerin pek çok çeşidi bulunmaktadır. İnternet ortamından, cd’lerden, disketlerden, flash belleklerden bilgisayarınıza bulaşabilen virüslerin sistemin çalışmasını aksattığını söyleyebiliriz. Öncelikle ram belleğe yerleşerek, diğer ortamlara geçiş yapan virüsler kolay kolay silinemezler.

Bilgisayar için tehlike arz eden virüslerin bilgisayar bulaşmasını engelleyebilmek adına çeşitli firmaların sundukları antivirüs programları bulunmaktadır. Bu programlardan bir tanesini tam anlamıyla çalışabilecek şekilde bilgisayarda kurulu olması virüslerden korunmanız adına oldukça önemlidir. Bilgisayar içerisinde yazılım ve donanımlara zarar veren virüslerin hard disk’e zarar vermesi durumunda önemli bilgilerinizi ve dosyalarınızı kaybedebilirsiniz. Bilgisayar kullanıcılarının en çok sıkıntı çektiği konular arasında bulunan bilgisayar virüsü’nün çok etkili olanlarının yanı sıra ufak sıkıntılar açanları da vardır.

Açılış Sistemi Virüsleri:
Açılış disketinin bölümlerine yerleşerek, bilgisayarın açılmasından sonra kendini aktif eder. Antivirüs programı yardımıyla temizlenebilir.

Komut İşlemci Virüsleri:
İşletim sisteminizin çalışmasını sağlayan dosyalara bulaşarak, rahat bir şekilde diğer dosyalara yayılırlar.

Genel Amaçlı Virüsler:
Genel olarak kullanılan sistem dosya ve alt dosyalara bulaşırlar.

Çok Amaçlı Virüsler:
Virüsün herhangi bir dosyadan başka bir dosyaya bulaşması adına birden çok teknik kullandığını belirtebiliriz.

Kütük Tipi Virüsler:
Bellekte barınan ve barınmayan türleri bulunmaktadır.

Bilgisayar virüsü nedir? Sorusunun cevabını bilgisayar kullanıcılarının pek çoğu bilmektedir. Virüslerden korunmak adına bilmediğiniz dosya ve uygulamaları bilgisayarınıza yüklememeniz ve anti virüs yazılımı kullanmanız tavsiye edilir.

SON HABERLER