Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Adalet Bakanlığı 4448 Zabıt Katibi daha alacak

Adalet Bakanlığı taşra teşkilatı İcra Dairelerinde görevlendirilmek üzere 126 İcra Müdürü, 782 İcra Müdür Yardımcısı ve 4448 İcra Katibi olmak üzere toplam 5396 kadro ihdas edilmiştir.
Adalet Bakanlığı 4448 Zabıt Katibi daha alacak

Başbakanlıkta bulunan ” Yargı hizmetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılması ve basın yayın yoluyla işlenen suçlara ilişkin dava ve cezaların ertelenmesi hakkında kanun tasarısı 30/01/2012 tarihli yazı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderildi.

Yargı hizmetlerinin etkinleştirilmesi ve hızlandırılması amacıyla düzenlenen bu tasarıda bir çok değişikliğe gidilecek. Yapılacak değişiklik ile icra dairelerinde çalışan personelin uzmanlaşmasını sağlamak ve böylece hizmet kalitesini artırmak amacıyla, sadece icra dairelerinde çalışacak icra katipliği kadrosu ihdas edilecek. Ayrıca yapılan yeni düzenlemeye göre, icra müdür ve icra müdür yardımcıları, Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan yazılı sınav ve yine Bakanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre atanacaklar.İcra katipleri, merkezî sınavda başarılı olanlar arasından Bakanlıkça yetki verilecek adalet komisyonları tarafından yapılacak uygulama ve sözlü sınav sonucuna göre atanacak. İcra dairelerinde görev yapan kadrolu icra katiplerinin yeterli olmaması durumunda, Bakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde adalet komisyonlarınca icra dairelerinde zabıt katibi, mübaşir ve hizmetli görevlendirilebilecek.

Ayrıca bu kanun tasarısı ile Adalet Bakanlığı taşra teşkilatı İcra Dairelerinde görevlendirilmek üzere 126 İcra Müdürü, 782 İcra Müdür Yardımcısı ve 4448 İcra Katibi olmak üzere toplam 5396 kadro ihdas edilmiştir. Başbakanlığın 30/01/2012 tarih ve 464/544 sayılı yazısı ile TBMM’ye gönderilen kanun tasarısı yasalaştıktan sonra söz konusu kadrolara 2012 yılı içerisinde Adalet Bakanlığı tarafından sınav açılarak atamalar yapılacaktır.

İcra Katipliği Şartları nelerdir?

İcra katiplerinde de zabıt katibi alımlarında olduğu gibi, en az lise ve dengi mezunu olmak, bilgisayar ticaret adalet bölümleri dışındaki adaylardan sertifika sahibi olma,KPSS'den 70 puan alma, klavye sınavında 3 dakikada 90 kelime yazma şartları aranmaktadır.

ON PARMAK Hızlı yazma Kursumuz'dan %85 başarı

3 dakikada 90 kelime yazmak için kursumuz ile irtibata geçebilirsiniz. Son yapılan Zabıt Katipliği sınavına giren öğrencilerimiz toplamda %85 başarı elde ederek verdiğimiz eğitimin kalitesini bir kez daha ispatlamış oldular. 

Sizde kurumumuzdan On Parmak Eğitimi almak isterseniz 0312 232 11 12 numaralı telefonu arayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Kaynak: Katipler.net

SON HABERLER