Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Programcılık Sertifikası için kritik uyarı

ÖZ-KUR-DER Genel Başkanı Hilmi Alpan, son günlerde sahte sertifika düzenlenmesiyle ilgili şikayetlerin arttığını ve bu konuda kursiyerlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Programcılık Sertifikası için kritik uyarı

Kamuda görevde yükselmede istenilen Programcılık Sertifikası ile ilgili son günlerde yaşanan bazı sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Alpan, özellikle popüler olan Bilgisayar Programcılık Kursu kayıtları için bazı kurslar öğrenci kaydı alabilmek Milli eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavda, ‘yüzde yüz geçme garantisi’, ‘sınavda çıkacak soruların kursiyerlere verilmesi’ ve ‘sahte sertifika düzenlendiği’ gibi bilgi ve şikayetlerinin kendilerine ulaştığını ifade etti.

Alpan, bu nedenle ihtiyaç sahibi kişilerin sertifika alırken sıkıntı yaşamaması için dikkat edilecek hususları şöyle ifade etti:
“- Programcılık Sertifikası 400 saatlik krediyi kapsar. Bu saatin altında verilen sertifikalar geçerli değildir.
- Hiç bir kurum ya da kuruluş size yüzde 100 sınavdan geçme garantisi veremez. Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı yapmaktadır. Sizi sınavdan geçme garantisi ile ikna etmeye çalışan kurslara itibar etmeyiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ALO 147’yi veya ÖZ-KUR-DER’i arayarak bilgi alabilirsiniz.
- Yapılan eğitim ve belgelendirme işleminin bir bedeli vardır. Yaklaşık 150 - 200 TL gibi ücretler bu bedelin karşılığı değildir. Bu nedenle bu miktarlarda sertifikayı vereceğini söyleyenlere itibar etmeyiniz.
- Eğitim alacağınız kursun geçmişini araştırınız, referansa ve kaliteye önem vermenizi özellikle öneririz. Eğitim ve sertifika alacağınız kurumun web sitesini inceleyiniz. Referanslarını sorgulayınız, size telefonda her şeyin halledilebileceğini söyleyen kişilere itibar etmeyiniz. Ayrıca kendinizi MEB onayı olmayan sahte sertifikalardan koruyunuz.
- Size sınavda çıkacak soruları vereceğini söyleyen kurslara kesinlikle itibar etmeyiniz, çünkü bu sebeple mağdur olan yüzlerce kişi vardır. Sorular Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından hazırlanmaktadır. Soruların daha önceden bilinmesi ihtimali sıfırdır.”

SON HABERLER