Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Resim Optimizasyonu ve TinyPNG

Web sitelerinin performansını ve kullanılabilirliğini artırmak için kullanılan bütün resimlerin optimize edilmesi gerekir. Bunun için TinyPNG bizim için kısa yol sunmaktadır.
Resim Optimizasyonu ve TinyPNG

Günümüz dünyasında dijital yayıncılığın önem kazanmasıyla beraber karşıya iletilmek istenen mesaja grafik ekleme ihtiyaç haline gelmiştir.

Anlatımı desteklemek ve birkaç saniye içerisinde okuyucuya önfikir edindirmek amacıyla resimler gitgide yoğun kullanılmaktadır.

Eskiden sadece masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla takip edilen bu yayınlar artık mobil cihazlarla takip edilmektedir.

Ne yazık ki bu cihazlar şimdilik masaüstü bilgisayarlar kadar güçlü olmadı için yoğun resimli ve videolu siteleri yavaş açmaktadır. Bu durum kullanıcının hem web sitesine olan ilgisini azaltmakta hem de mobil cihazının şarjını tüketmektedir. Dolayısıyla hit kaybı yaşanması kaçınılmazdır.

İşte tam bu noktada resim optimizasyonu konusu hayatımıza giriyor. Blog, haber vb. resimlerini optimize edip boyutunu düşürerek sitemizin daha kullanışlı olmasını sağlayabiliriz.

Bunun için birçok yöntem olmakla beraber oldukça kullanışlı bir online hizmeti paylaşmak istedim: TinyPNG.

 İlk defa dün akşam test ettiğim bu hizmeti %90 oranında başarılı buldum.

.png ve .jpg uzantılarına destek veriyor. Optimize edilen resimlerde yüzde elliye yakın boyut küçültmesi sağlıyor.

Sadece çok detaylı resimlerde ufacık kırıklıklar oluşabiliyor.

Diğer taraftan kullanıcı deneyimi esasları açısından bakacak olursak web ortamında göz yoracak, insanların zihnini dağıtacak, odaklanmayı bozacak resim ya da herhangi bir nesne kullanmamak gerekir.

Toparlayacak olursak aşağıdaki linkte bulunan resim optimize servisini şiddetle tavsiye ederim.

Servisi kullanmak için tıklayınız.

SON BLOGLAR