Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

5 maddeyle İşaret Dili bilenlerin çalışma alanları

İşaret Dili Öğrenmek isteyen arkadaşlarımız bu dilin ne işe yaradığını nerelerde çalışabileceklerini bilmek istiyorlar. Ben de her şeyi bilen adam olarak bu yazımda sizleri bilgilendirmek istedim.
5 maddeyle İşaret Dili bilenlerin çalışma alanları

1- İşaret Dili Öğrenerek İşitme Engelli Bireyler ile iletişim kurabilirsiniz.
Ülkemizde 3.5 Milyon işitme engelli vatandaşımız yaşıyor. Bu dili öğrenerek onların hayatına dokunmak istemez misiniz? Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema RAMAZANOĞLU'da işaret dili eğitimi alarak, herkese örnek olacak bir davranış sergiledi. İşaret Dili bilmenin bir işitme engelli vatandaşın hayatına nasıl dokunuyor aşağıda ki video sanırım geyet güzel anlatıyor...

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açtığı sınava katılarak Memur olabilirsiniz
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı son yıllarda yapmış olduğu sınavlar ile İşaret Dili Tercümanı almaktadır. Son yapılan sınavda KPSS şartı aranmamıştır. Aranan şartlar şöyle: 

a.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak,

b.Erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak,

c.Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

d.Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı İşaret Dili Tercümanlığı sertifikası sahibi olmak.  (Türk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulanmasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmeliğin Geçici 2 nci maddesi kapsamında verilen işaret dili tercümanlığı sertifikasınasahip olmak.)

e.En az lise ve dengi okul mezunu olmak.

İşaret Dili Memur olma fırsatı

3- Adliyerlerde bilirkişi olarak görev alabilirsiniz.
Adliyelerde işitme engelli vatandaşlar ile iletişim kurabilmek ve sorunları çözmek adına Bilirkişi olarak görev yapabilirsiniz. Bununla ilgilli yerel mahkemelerin ilanlarını takip edebilirsiniz. Biz de 3bilgi.com üzerinden dönem dönem bu ilanların duyurusunu yapıyoruz takipte kalın:)

Adliyelerde Bilirkişi olabilirsiniz.

4- Yeminli Tecüman olarak çalışabilirsiniz
Noterden tasdikli yeminli tercümanlar tapu daireleri, karakollar, hastaneler ve belediyelerde çalışabiliyor. Yeminli Tercümanlar sahip oldukları sertifikaları noterden onaylatarak yeminli tercümanlık yapabiliyor.

İşaret Dili Bilen Çalışıyor

5- TV, Konferans, Seminer ya da toplu organizasyonlarda Tercümanlık yapabilirsiniz
İşaret Dilini öğrenikten sonra Televizyonlarda ya da çeşitli organizasyonlarda tercümanlık yapabiliyorsunuz. 3Bilgi'den terecüman talep eden tüm kuruluşları öğrencilerimiz ile paylaşıyoruz. Dileyen organizasyona giderek ücreti karşılığında tercümanlık yapabiliyor...

Konferans TV tercümanlık

 

SON BLOGLAR