Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

Çevrenizde mutlaka bu tip insanları bulundurun

İnsan sosyal bir varlık olduğundan toplum içinde yaşamak zorundadır. Peki çevremizde mutlaka bulunması gereken kişilik tipleri hangileridir?
Çevrenizde mutlaka bu tip insanları bulundurun

İş dünyasında çevre oluşturmak başarıya giden yoldaki en önemli adımlardan biridir. Farklı sektörlerde uzman olan kişilerle bağlantıda olmak hem iş hem de sosyal yaşamda size fayda sağlayabilir/p>

İş dünyası dışında sosyal hayatta da tanıdığınız kişilerin size hangi kapıları açacağını bilemezsiniz. Bu nedenle istediğiniz statüden, istediğiniz alandan kişileri çemberinizin içine dahil edebilir ve ağınızı genişlettikçe büyüme ve sosyal anlamda birçok yeni bağlantı kurabilirsiniz.

Peki ağınızda kimler bulunmalı, hangi türden kişilerin ilişkide bulunulması faydalı olur?

Hayalgücü geniş olan kişiler
Hayalgücü kuvvetli olan kişiler daima iyi projelerle, doğru reklam stratejileriyle işletmenize farklı bir bakış açısı kazandırır. Bu kişiler, başarılı reklam senaryolarının, tanıtımların, organizasyonların, görsellerin yaratıcısı olur ve iş hayatında az bulunan ve gerçekten ihtiyaç duyulan şekilde sanatsal yönü ağır basan kişilerdir.

Ağınızda yer alan bu kişilerin fikirlerinden yararlanabilir, kendinize iş hayatında yeni yollar açabilir, yeni ufuklar çizebilirsiniz. Size ilham verecek bu kişileri hayatınıza, mümkünse iş hayatınıza dahil edin. Hatta, aslında iş ilanlarınızda bu özelliği de ekleyerek, mülakatlarınızda bu özelliğin peşine düşebilirsiniz.

Realistlere de ihtiyaç var
Realist kişiler, organizasyonlarınızda size gerçekten nelerin yardımcı olabileceğini, nelerin işe yaramayacağını açıkça söyleyecektir. Çünkü onlar hisleriyle değil mantıklarıyla hareket ederler ve iş hayatında her ne kadar inanç, umut, cesaret gibi hislere ihtiyaç olsa da en azından birinin mantıklı davranmasına da ihtiyaç vardır. İş hayatı, raporlar, rakamlar, veriler bütünü olduğu için, burada mantık mantığın sesine oldukça sık kulak vermek gerekir.

Geniş çevresi olan kişiler
Ağı geniş olan kişiler, genellikle herkesin bilgisini kullanan, kendi uzmanlığı olmasa dahi işin uzmanlarına kolayca ulaşan insanlardır. Bu kişiler, özellikle iş hayatını kolaylaştıran kişilerdir. Genellikle oldukça sosyal ve yeni bağlantılar kurmaya da açık insanlar oldukları için ihtiyacınız olan kişilerle görüşmenizi sağlar, sizi o kişilere ulaştırırlar.

İş hayatının temelde iş birlikleri, ortaklıklar ve dayanışmadan oluşan bir bütün olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle farklı türden kişiliklere sahip ve size faydalı olacağını düşündüğünüz kişilerle bağlantıda olmanın yararını mutlaka görürsünüz/p>

SON BLOGLAR