Lütfen web tarayıcınızın Javascript desteğini aktif ediniz!

10 büyük iletişim hatası

İnsanlarla iletişim kurarken farkında olmadan yaptığımız hataları sizin için derledik...
10 büyük iletişim hatası

1. Asla Emretmeyin: Eğer insanlar ile emir kipleri halinde konuşursanız o zaman insanlarda kırgınlık ve küskünlükten başka bir şey bırakmazsınız.
2. Tehdit Etmeyin: Tehditkâr olmanız sadece sistemi çökertir ve isyana davetiye çıkartır.
3. Nazik Olun: Bir insana öğüt dahi veriyor olsanız kibarlığı elinizden bırakmayın.
4. Net Olun: Karışık ve çift anlamlar taşıyan cümlelerden uzak durun. Sade ve net anlatımlarla direk olmak her zaman çok daha iyi sonuçlar doğuracaktır.
5. Bilgileri Gizlemeyin: Bir konuyu biliyorsanız saklamayın. Yoksa karşınızdaki kişi zaten bu konuyu bir başkasından öğrenecektir ve bir daha siz değil başkalarını arayacaktır bu tür bir şey için.
6. Adını Koyma: Çok aşırı dikkatsizsin veya aşırı tembelsin gibi laflardan uzak durun. Bu tür laflar yapılması kolay olan işlerde dahi bir daha yardımcı bulamamanıza sebep olabilir.
7. Tepeden Bakmayın: İnsanlara övgüde dahi tepeden bakan bir tavır sergilemeyin.
8. Psikiyatr Olmayın: Asla ama asla senin sorunun aslında şu veya bu gibi cümleler kullanmayın. Bu tür cümleler karşınızdakinde sen neden kendi sorunun ile değil de benimkiler ile uğraşıyorsun sorusunu doğurur.
9. Konudan Kaçmayın: Konu ne olursa olsun konudan kaçmayın ve fikrinizi netlik çerçevesinde belirtmeyi ihmal etmeyin. İletişimin temel ilkesi anlamaktır ve bir fikri kabul ettirmek için de anlamak ilk şarttır.
10. Alaycı Olmayın: Hiçbir zaman için karşınızdaki ile alaycı tavırlar takınarak konuşmayın. Unutmayın siz hangi dil ile konuşuyorsanız o dilde cevap alırsınız/p>

SON BLOGLAR